Lekker Zelfstandig Thuis Wonen (zorg)

Lekker thuis wonen:

Een project waarin onderzocht wordt in hoeverre mensen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen, wat eventueel de aanpassingen daarvoor moeten zijn en in hoeverre hier überhaupt behoefte aan is.

 

 

 
Vrijwilligers Enspijk aan de slag voor het project 'Langer Zelfstandig Thuis Wonen'

In Enspijk is een team van 5 vrijwilligers voortvarend aan de slag voor het project Langer Zelfstandig Thuis Wonen (LZTW).

 

Op 7 november zijn de eerste plannen van het team al gepresenteerd bij de ‘open eettafel’, een regelmatig terugkerende bijeenkomst in Enspijk gericht op de 50 plussers van Enspijk. Er waren deze keer 35 mensen aanwezig.

 

Om te onderzoeken hoe de oudere bewoners van Enspijk langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen wordt een enquête uitgevoerd. De vrijwilligers gaan de komende twee maanden zo’n 60 oudere bewoners interviewen. Ze hebben de mensen die ze willen spreken al op het oog. “In een dorp is het ‘ons kent ons”, zeggen de vrijwilligers. “We gaan bij de bewoners persoonlijk langs om te vragen of ze interesse hebben om deel te nemen aan de enquête. We zijn enthousiast en hebben er zin in!"

 

Tijdens de bijeenkomst van 7 november hebben zich de eerste 14 deelnemers al aangemeld. De resultaten van de interviews worden verwerkt door medewerkers van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, die eerder ook al betrokken waren bij de bewoner enquête in Deil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                   

 

 

 

 

Over Langer Zelfstandig Thuis Wonen

De bevolking vergrijst, waardoor de zorgvraag toeneemt. Tegelijkertijd dreigt er een tekort aan zorgpersoneel. In 2030 komen we ergens tussen de 300.000 en 800.000 zorgverleners tekort. Maar: als ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen, vermindert dat de zorgvraag en neemt de kwaliteit van leven toe. Innovatieve (elektro)technische aanpassingen aan de woning maken dat mogelijk. Op deze gedachte is Stichting KIEN gestart met de Innovatiereis Langer Zelfstandig Thuis Wonen. Een ontdekkingsreis samen met gemeenten, lokale ondernemers, kennisinstellingen en niet te vergeten: de (zorg)consumenten zelf.

 

 

 

 

NIEUWS & ACTIVITEITEN
03-01-2019
NIEUWE AED
Er is een nieuwe AED in Enspijk
lees verder..
14-12-2018
ENSPIJKS KWARTAALTJE
Het Enspijks Kwartaaltje 3 van 2018 is weer uit.....
lees verder..
03-07-2017
ENSPIJK PLAATS 5 BIJ ELFDORPENSPEL
Een fantastische sfeer
lees verder..
14-05-2017
NIEUW BORD ENSPIJK
Dover Verkeer uit Geldermalsen schenkt Enspijk nieuw bord.
lees verder..
03-05-2015
DE ENSPIJKSE VLAG
is er weer!!
lees verder..
20-02-2015
Maandelijkse Bijeenkomst voor Bewoners SAMEN DOEN
In het kader van het project Lekker Zelfstandig Thuis Wonen (LZTW), onderdeel van het "Dorpsplan Enspijk" is er een nieuw initiatief in Enspijk.
lees verder..
13-12-2014
KOM ZINGEN AAN DE LINGE
WE ZOEKEN ZANGTALENT
lees verder..
21-06-2014
GROETEN UIT ENSPIJK ANSICHTSKAART
De dorpsmarkt had de primeur, we hebben nu een eigen Enspijkse ansichtskaart "groeten uit Enspijk"
lees verder..
22-04-2014
NIEUWS VIA EMAIL ONTVANGEN
Wilt u ons volgen en nieuws blijven ontvangen
lees verder..
20-09-2011
STICKER VAN ENSPIJK TE KOOP VOOR SLECHTS 1€
Jan Scholte heeft mooie stickers voor Enspijk laten drukken.......
lees verder..