STICHTING MooiWonenInEnspijk

MooiWonenInEnspijk is een stichting. Datum oprichting: 6 november 2009.

 

De stichting heeft ten doel:

- het bevorderen van de onderlinge samenhang van - en samenwerking tussen-  inwoners van Enspijk en de behartiging van zaken van algemeen belang   

  in/van Enspijk en;

- het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de   

  ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

 

Vrijwilligers in het bestuur en andere vrijwilligers stellen zich hieronder voor:

 

 

Martijn Karrenbeld: Voorzitter

Sinds 2003 In sit dorp beland! Squash, motorrijden en skien zijn mijn hobbies. Bestuurservaring heb ik opgedaan bij mijn huidige werkgever waar ik nu al weer 20 jaar zit. Met de management functies in binnen en buitenland bij dit bedrijf, kan ik mijn ervaringen gebruiken ten behoeve van MooiWonenInEnspijk. Samen met iedereen verder werken aan dit mooie dorp geeft mij energie. Enspijk is een fantastisch mooi dorp waar we trots op mogen zijn.

 

Laura Schepers: Penningmeester

 

 

 

Ik ben geboren en getogen in Breda en heb vanaf mijn 18e op diverse plekken gewoond. In 2007 leerde ik Rutger kennen die in Enspijk woonde. Enspijk? Daar had ik nog nooit van gehoord. Vanaf het moment dat ik bij hem introk is de binding met het dorp meer en meer gegroeid. Ik vind het een heerlijke plek om te wonen en een ideale omgeving voor onze tweeling om op te groeien. Het is leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp. Tijdens mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming heb ik op diverse plaatsen in Nederland projecten uitgevoerd ter bevordering van de leefbaarheid. Nu is het tijd om me in te zetten voor mijn eigen dorp!

 

Nicoline Stark: Secretaris

 

 

 

 

Richard den Hartog: Lid, Enspijk Veilig, Organisatie

Rutger Schepers: Lid, website, organisatie

 

Sinds 2007 woon ik samen met Laura in de lingestraat. In 2012 zijn we de trotse ouders geworden van Tess en Mats. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij de Koninklijke Landmacht ben ik in januari 2012 begonnen bij de Blokker als Teamleider Goederenbeheer voor de webshop op het DC te Geldermalsen.  Ik vind het fantastisch om te zien wat MWIE samen met de vele enthousiaste vrijwilligers weet te bewerkstelligen.  De resultaten spreken voor zich (AED, NL Doet, Open Eettafel, enz.). Het is een sociaal platform waar alle krachten gebundeld worden en ideeën vorm krijgen. Een platform van, voor en door Enspijkers. Het is fijn om onderdeel te zijn van dit platform!

 

Andere vrijwilligers:

 

Nina van Toulon

 

 

Sinds 2001 woon ik samen met mijn 2 dochters, Anouk -22 en Loty- 19 in Enspijk. Daarvoor woonden wij 4 jaar in Rumpt en daarvoor 10 jaar in Hong Kong. Oorspronkelijk kom ik uit Den Haag. Mijn bestuurservaring heb ik opgedaan bij de oprichting en het voorzitterschap van een non-profit organisatie in Hong Kong ten behoeve van training van personeel ten behoeve van gehandicapte kinderen in Chinese weeshuizen en in mijn eigen bedrijf dat dit jaar 19 jaar bestaat. Ik vind het belangrijk om in MooiWonenInEnspijk te werken aan de kwaliteit van leven in Enspijk, omdat ik hier met veel plezier woon en Enspijk een prachtig dorp vind.

 

Hannie van de Werken

Sinds 1984 woon ik met Peter van de Werken ( geboren in de Dorpsstraat in Enspijk!!!) in Enspijk. De eerste 2,5 jaar in de Schoutenstraat nr.4, daar is onze oudste dochter Anneloes geboren, inmiddels 23 jaar en woont sinds 2 jaar in Meteren en in 1987 zijn we verhuisd naar de Lepelstraat 3a, waar Rozemarijn (20 jaar) en Esmee (15 jaar) zijn geboren. Echte Enspijkse dus!!! Zelf ben ik geboren in Geldermalsen, kapster van beroep en ook werkzaam binnen ons aannemers bedrijf. Onze meiden gingen naar de peuterspeelzaal in Deil en later naar de basisschool De Minzerie in Enspijk waar ik vaak als “hulpmoeder” inzetbaar was. Een aantal jaren heb ik mee de kinderkerkclub gedraaid en oppas diensten. Nu wil ik graag meehelpen als vrijwilliger bij “onze” stichting MooiWonenInEnspijk omdat het enorm belangrijk is voor ons dorpje om een aantal “zaken” van de grond te krijgen, en hiervoor ook veel vrijwilligers nodig zijn!!! De eerste open eettafel was een groot succes en ik hoop nog veel meer inwoners van ons dorpje de volgende keer te zien. Het is echt een aanrader!

 

Barbara Sörensen

Met heel veel genoegen woon ik alweer 32 jaar in Enspijk. Mijn kinderen Ben (22) en Dana (18) zijn hier niet geboren maar wel getogen en voelen zich echte Enspijkers. Ik werk nog steeds met plezier in het middelbaar onderwijs als lerares Engels. Ik ben er voorstander van dat wij als inwoners van Enspijk initiatieven nemen en niet lijdzaam afwachten wat de gemeente voor ons bedenkt. Ik wil dan ook graag meehelpen om ideeën van dorpsgenoten te realiseren.

 

Jan Scholte

 

Mijn naam is Jan Scholte. Ik woon sinds 1973 met mijn vrouw en zoon hier in Enspijk in het dorp van mijn moeder: Krijna van de Bakker.
Later werd onze tweede zoon geboren. Nu zijn ze getrouwd en zijn we de trotse opa en oma van drie kleindochters. Ik ben 64 en bijna aow-er. Hobby's zat: o.a. de camper. Er is altijd wel wat aan te sleutelen en ook het ermee op vakantie gaan is een grote hobby. In en om huis is er ook zat te doen. En bij onze kinderen is er ook altijd wat te (ver)bouwen. Wij wonen met heel veel plezier in Enspijk en voelen ons erg betrokken met "MooiWonenInEnspijk". Dus toen ik gevraagd werd als vrijwilliger hoefde ik niet lang na te denken.
 

 

 Alie de Jager- Rijnberk

 

  Sophie Jongedijk

 

 Gonnie Verweij

 

 Margot van Aarsen

 

 Myriam Stark

 Dieke van Zandwijk

 Rino van Zuilen

 Hettie Steenis

 

Rob Sluyter

Marco, Robin en Niels van Ringelenstein

Janco Berendse

Anelja van Iterson

Arie Verploeg

Eddy Jongedijk

Henrieke, Corrianne en Jacco van 't Lam

Iris en Rik van der Greyn

Willem Vermeulen

Jan Smits

Wibo de Ruiter

 

Post adres: Beemd 6, 13, 4157 GA Enspijk

Email: enspijk@enspijk.info

 

 

Bankrekening: 1546.73.471 tnv

Stichting MooiWonenInEnspijk te Enspijk

KvK 30273419

 

 

NIEUWS & ACTIVITEITEN
23-03-2018
ENSPIJKS KWARTAALTJE
Het Enspijks Kwartaaltje is weer uit.....
lees verder..
03-07-2017
ENSPIJK PLAATS 5 BIJ ELFDORPENSPEL
Een fantastische sfeer
lees verder..
14-05-2017
NIEUW BORD ENSPIJK
Dover Verkeer uit Geldermalsen schenkt Enspijk nieuw bord.
lees verder..
03-05-2015
DE ENSPIJKSE VLAG
is er weer!!
lees verder..
20-02-2015
Maandelijkse Bijeenkomst voor Bewoners SAMEN DOEN
In het kader van het project Lekker Zelfstandig Thuis Wonen (LZTW), onderdeel van het "Dorpsplan Enspijk" is er een nieuw initiatief in Enspijk.
lees verder..
13-12-2014
KOM ZINGEN AAN DE LINGE
WE ZOEKEN ZANGTALENT
lees verder..
21-06-2014
GROETEN UIT ENSPIJK ANSICHTSKAART
De dorpsmarkt had de primeur, we hebben nu een eigen Enspijkse ansichtskaart "groeten uit Enspijk"
lees verder..
22-04-2014
NIEUWS VIA EMAIL ONTVANGEN
Wilt u ons volgen en nieuws blijven ontvangen
lees verder..
20-09-2011
STICKER VAN ENSPIJK TE KOOP VOOR SLECHTS 1€
Jan Scholte heeft mooie stickers voor Enspijk laten drukken.......
lees verder..